PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Polovina Francouzů radši tráví čas s Punťou nebo Mickou než se svými přáteli

by - října 08, 2016

Když se Francouz nebo Francouzka vrátí domů, nejsou to vždy rodinní příslušníci, které pozdraví jako první. Podle nejnovějšího průzkumu, který uveřejnil deník Le Figaro, 37% Francouzů pozdraví nejdřív své mazlíčky a až potom své děti. A o manželi či manželce ani nemluvě, když 25% Francouzů tráví víc času se svým zvířecím přítelem, než se svým chotěm či chotí.

V polovině září proběhl ve Francii výzkum, který mapoval vztah lidí ke svým mazlíčkům. Výzkum organizovala společnost, která zřizuje pojištění domácích mazlíčků a vyzpovídala více než dva tisíce osob. 51% z těch účastníků, kteří vlastní domácího mazlíčka, uvedlo, že radši tráví čas se svým psem nebo kočkou než se svými přáteli.

V zemi s 63 miliony psů a koček, považuje 43% osob svého domácího mazlíčka za skutečnou oporu. Více než polovina majitelů zvířat si se svým Médor /Punťa/ nebo Choupette /Micka/ povídá. Většina respondentů si se svými chlupatými přáteli povídá o počasí, probírá s nimi svoje problémy a plány a především mladší generace se svěřuje se svým milostným životem.

Po příchodu domů 37% Francouzů pozdraví nejdřív svého mazlíčka a až potom své děti. 15% dokonce nejprve políbí svého mazlíčka až potom (jestli vůbec) svoje děti. Až 29% rodičů se totiž víc těší na svoji kočku nebo svého psa než na své ratolesti.

Většina Francouzů sice uvádí, že tráví více času s rodinou, než s mazlíčkem, pořád je tu však 35% těch, kteří mají radši svého Felix /Mourek/. 25% manželů potom preferuje svého mazlíčka před svým chotěm či chotí.

Společnost, která průzkum realizovala, uvádí, že mají 150 000 klientů, kteří platí svým mazlíčkům pojištění mezi 15 a 30 Euro měsíčně. 40% majitelů svým čtyřnohým společníkům kupuje dárek k narozeninám nebo k Vánocům. Celkem Francouzi za své mazlíčky utratí 4 miliardy ročně.





Zdroj informací: Le Figaro
Zdroj obrázku: Vlastní

You May Also Like

0 komentářů