PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Kam zajít v Paříži na jambon-beurre?

by - července 04, 2016

Paříž je opravdu velké město a tak je dobré, nechat si občas poradit, kam zajít. Pokud máte hlad nebo žízeň, mrkněte se na stránky novin Le Figaro, kde se postupně objevují různá doporučení na dobré restaurace a bary. Najdete tam třeba i výčet nejlepších sendvičů se šunkou. Samozřejmě i s mapou! 


Představte si, že s procházíte Paříží a najednou dostanete chuť tradiční sendvič jambon-beurre /sendvič se šunkou a máslem/. Jedná se o nejčastěji konzumované jídlo ve Francii, takže ho určitě seženete na spoustě míst. Ale vy byste si rádi dali nějaký obzvlášť dobrý, nechcete přeci strávit týdny hledáním nejlepšího sendviče se šunkou!

Naštěstí je tu deník Le Figaro, který vytvořil seznam těch nejlepších sendvičů jambon-beurre. Prohlédnout si ho můžete ZDE. Najdete tam nejen názvy restaurací nebo pekáren, kde se ty nejlepší sendviče dají sehnat, ale stačí jednou kliknout a všechny dobré "sendvičárny" uvidíte na mapě. Stačí jen vybrat tu nejbližší a pochutnat si. 

A kdybyste si náhodou nepochutnali, najdete na stránkách Le Figara i možnost ohodnotit každý jimi vybraný sendvič a to jednak hvězdičkami (ve tvaru srdíčka), ale i slovním komentářem. Zároveň si můžete přečíst hodnocení a komentáře ostatních a to vám může při výběru sendviče pomoci. A protože jambon-beurre se konzumuje obvykle na snídani a snídaně je prý nejdůležitější jídlo dne, tak rozhodně výběr nepodceňte! 

A pokud byste místo snídaně potřebovali najít nějaký dobrý bar a dát si koktejl, zkuste třeba výčet těch nejlepších bars à cocktails /koktejlových barů/, který najdete ZDE






Zdroj obrázku: Flickr/Alatele fr
Zdroj informací: Le Figaro

You May Also Like

0 komentářů