PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Francie novou velmocí pizzy

by - března 09, 2016


Při své návštěvě v Marseille jsem se cítila trochu divně, že si dávám ve Francii italskou pizzu. Přítel mi však vysvětlil, že Marseille je pizzou proslulá. Le Parisien teď zveřejnil zajímavé údaje o tom, že celá Francie se stává velmocí pizzy. Společně s USA jsou na čele žebříčku konzumentů pizzy. Domovská Itálie je přitom až desátá.


Ve Francii se pizza konzumuje ve velkém. Podle deníku Le Parisien se ve Francii v roce 2015 snědlo 819 milionů pizz. Díky tomuto číslu se Francie dělí s USA o prvenství v žebříčku největších konzumentů pizz. Rodiště pizzy, Itálie, je přitom až desátá. 

Pizzu ve Francii prodávají ve 14 235 prodejních místech, z nichž 51 procent jsou italské restaurace a pizzerie. Průměrnou pizzu si koupíte za 10,44 €. Nejlevnější pizzu seženete na Korsice, kde stojí jen asi 9 €, nejdražší naopak v západofrancouzském Saumuru, kde za ni zaplatíte kolem 14 €.  

Pokud ve vás řeči o pizze nevyvolaly touhu pro jednu si zaběhnout, můžete ještě shlédnout pizzové video od Le Parisienu. Mňamka! 





Zdroj informací: facebook/Le Parisien
Zdroj obrázku: flickr/Yoshihide Nomura

You May Also Like

0 komentářů