PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Zámek na Riviéře na prodej

by - září 27, 2015

Jeden z nejkrásnějších domů azurového pobřeží a člen exkluzivního klubu legendárních domů na francouzské riviéře je na prodej za bezkonkurenční cenu 50 milionů eur! Chateau de la Croix-des-Gardes nabízí vše, co si může miliardář přát. 
Honosné sídlo Chateau de la Croix-des-Gardes skýtá 1200 metrů čtverečných obytné plochy rozdělené do 24 místností a 20 ložnic. V jeho blízkosti se nachází dvě vily pro hosty a dvě budovy pro zaměstnance. Samozřejmostí je bazén, který měří 33 metrů a vypadá, jako by se vléval do moře. 

Poloha sídla je, jak zdůrazňuje realitní kancelář, ideální. Zámek situovaný na vrcholku masivu Croix-des-Gardesleží leží v nadmořské výšce 213 metrů a poskytuje tak nádherný výhled na blankytné středozemní moře i na zasněžené vrcholky Alp. S dostupností to taky nebude tak špatné, cesta do nedalekého přístavu v Cannes zabere jen pár minut. 
Historie Chateau de la Croix-des-Gardes sahá do roku 1919, kdy byl vybudován první palác ve florentském stylu. V šedesátých letech došlo k přestavbě v palladiánském stylu, který se silně inspiroval v antických chrámech. Ve stejné době vznikly také unikátní zahrady o rozloze 10,2 hektaru.

Pověst legendárního domu si Chateau de la Croix-des-Gardes získal především tím, že se v něm konal první z řady večírků u příležitosti Mezinárodního filmového festivalu. Nebyla to však jediná významná událost, která se zde odehrála. V roce 1956 použil Alfred Hitchcock Chateau de la Croix-des-Gardes jako kulisu k filmu Chyťte zloděje s Grace Kelly.   











Zdroje informací: chateaudelacroixdesgardes.com,  Le Figaro

You May Also Like

0 komentářů