PAŘÍŽ - FRANCIE - POVÍDKY

Krvavá jatka v centru Paříže

by - září 29, 2015

26. září 2015 se na náměstí Place du Palais-Royal odehrála krvavá podívaná. Hnutí 269 Life uskutečnilo neobvyklý happening proti týrání a zabíjení zvířat na jatkách. Podobná akce se v ten samý den uskutečnila v dalších 70 městech po celém světě. Že následující obrázky jsou velmi brutální snad ani nemá cenu dodávat. 


"Osvobozenecké" hnutí 269 Life vzniklo v USA s cílem zabránit "holokaustu" zvířat, který se odehrává na jatkách. Za svůj symbol si vybralo telátko s označením 269, které se díky jejich iniciativě podařilo zachránit. Postupně se hnutí rozšířilo do celého světa a setkat se můžeme i s jeho českou odnoží. 

Jestli se nekonformní představení v Paříži setkalo s úspěchem lze jen těžko odhadnout. Jisté je jen to, že všichni kolemjdoucí byli přinejmenším šokováni. Pokud vás zaujaly fotografie, navštivte flickr jejich autorky s přezdívkou viviane.photograph.












Zdroj obrázků: Flickr/viviane.photograph

You May Also Like

1 komentářů

  1. Taky by mě docela zajímalo, jestli tyto akce mají nějaký dopad na to, kvůli čemu jsou uspořádány. Kolemjdoucí to možná na ten jeden den šokuje nebo třeba i nějak informuje, ale kdo ví, jestli se to nějak dotkne těch, kterých se to týká primárně.

    OdpovědětVymazat